Recept

Spaanse paella-traybake met kip en scampi’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk: de oven doet hier het grootste werk! Nog makkelijker dankzij de diepvriesscampi’s en -erwtjes. Je hoeft ze niet te ontdooien: leg ze gewoon zo mee op de bakplaat.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Maak de selder schoon en snij hem in fijne blokjes. Pel de chorizo en snij de helft ervan in fijne blokjes. Bewaar de rest van de chorizo voor later.

  2. 2

    Leg de ui, de knoflook, de selder, de wortel en de blokjes chorizo in de ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en gaar ze 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Kruid de kippenboutjes met het kerriepoeder en de kippenkruiden. Verhit olijfolie in een pan en bak de kippenboutjes heel kort goudbruin. Haal ze uit de pan.

  4. 4

    Haal de bakplaat na 10 minuten uit de oven. Voeg de rijst en de saffraan toe aan de groenten en overgiet met de bouillon. Roer alles om, leg er de kippenboutjes bij en zet de bakplaat 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Meng de scampi’s met een scheutje olijfolie en kruid ze met peper en zout. Snij de rest van de chorizo in plakjes. Haal de bakplaat na 20 minuten weer uit de oven, leg er de plakjes chorizo, de erwtjes en de scampi’s bij en zet nog 10 minuten in de oven. Besprenkel de traybake met citroensap en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaanse paella-traybake met kip en scampi’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!