Recept

Blinitorentjes met citroencrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Russisch lekkers

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pers de citroenen, snij een handvol reepjes van de schil. Blancheer de citroenschilletjes een paar minuten in 200 ml water met 1 el suiker. Laat ze uitlekken.

  2. Citroencrème

  3. 2

    Klop 4 eidooiers wit-schuimig met de rest van de suiker. Doe er het citroensap bij. Zet in een warmwaterbad en blijf stevig opkloppen tot de crème bindt. Laat afkoelen.

  4. Blini's

  5. 3

    Klop 4 eidooiers schuimig. Vermeng het meel en de bloem. Doe er de dooiers bij. Roer glad. Schenk er de room bij en roer alles weer goed glad. Klop de eiwitten stijf met suiker. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag.

  6. 4

    Bak in een koekenpannetje in boter kleine, dikke blini's tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.

  7. 5

    Stapel de blini's op elkaar met tussenin telkens een laagje citroencrème. Versier met de citroenschilletjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Blinitorentjes met citroencrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!