Lasagne met andijvie en kip
bereiding
-
1
Maak de andijvie schoon en snij in reepjes. Stoof aan in een beetje boter, kruid met peper en zout.
-
2
Snij de kip in blokjes. Spoel de tomaatjes. Bak de kipblokjes goudbruin in olijfolie. Voeg de kerstomaten toe en roerbak tot ze bijna openbarsten.
-
3
Smelt de boter voor de becha- melsaus in een pan, roer er de bloem door. Giet er beetje bij beetje, al roerend, de melk bij. Kruid met peper en zout. Meng met de andijvie.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
5
Dompel de lasagnevellen enkele seconden onder in kokend water zodat ze een beetje buigzamer worden. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg enkele vellen lasagne op de bodem. Lepel er de helft van de andijvie op en dek af met een laag lasagnevellen. Schep er de kip- blokjes en kerstomaten op. Leg een laatste laag lasagnevellen en lepel er de rest van andijvie op. Bestrooi met mozzarella.
-
6
Dek de schaal af met alumini- umfolie en schuif 20 minuten in de oven. Verwijder de folie en laat nog 10 minuten gratineren in de oven.
-
7
Lekker met rucola erbij.