Luikse wafel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Luikse wafel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé echte klassieker!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat in een diepe kookpan de boter smelten. Doe er de suiker en de melk bij. Breng onder voortdurend kloppen tot tegen de kook aan. Laat een beetje afkoelen.

  2. 2

    Meng de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker. Schenk er de melk bij. Roer tot een glad deeg.

  3. 3

    Klop de eidooiers goed los. Roer ze door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het mengsel.

  4. 4

    Laat het deeg een paar uur rusten. Roer er dan de parelsuiker door.

  5. 5

    Verwarm het wafelijzer. Vet het lichtjes in met boter of olie. Schep met een koffielepel hoopjes van het beslag in het hete ijzer.

  6. 6

    Bak kleine, goudbruine wafeltjes. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat in een diepe kookpan de boter smelten. Doe er de suiker en de melk bij. Breng onder voortdurend kloppen tot tegen de kook aan. Laat een beetje afkoelen.

  2. 2

    Meng de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker. Schenk er de melk bij. Roer tot een glad deeg.

  3. 3

    Klop de eidooiers goed los. Roer ze door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het mengsel.

  4. 4

    Laat het deeg een paar uur rusten. Roer er dan de parelsuiker door.

  5. 5

    Verwarm het wafelijzer. Vet het lichtjes in met boter of olie. Schep met een koffielepel hoopjes van het beslag in het hete ijzer.

  6. 6

    Bak kleine, goudbruine wafeltjes. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.