Minigratin van spruitjes, prei en kippengehakt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Minigratin van spruitjes, prei en kippengehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kleine taartjes voor grote monden

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de spruitjes schoon. Verwijder het harde stronkje onderaan. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken. Vermeng het gehakt met de room en het ei. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snij de prei in dunne ringetjes.

  2. 2

    Stoof de prei kort aan in een beetje olie of boter.

  3. 3

    Verdeel het gehakt over kleine, lichtjes ingevette ovenschaaltjes. Schep er de prei en de spruitjes in. Leg bovenop een nootje boter.

  4. 4

    Zet de schaaltjes in een diepe braadslee. Giet er kokendheet water bij tot de schaaltjes voor twee derde onderstaan. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de spruitjes schoon. Verwijder het harde stronkje onderaan. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken. Vermeng het gehakt met de room en het ei. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snij de prei in dunne ringetjes.

  2. 2

    Stoof de prei kort aan in een beetje olie of boter.

  3. 3

    Verdeel het gehakt over kleine, lichtjes ingevette ovenschaaltjes. Schep er de prei en de spruitjes in. Leg bovenop een nootje boter.

  4. 4

    Zet de schaaltjes in een diepe braadslee. Giet er kokendheet water bij tot de schaaltjes voor twee derde onderstaan. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.