Rabarber-aardbeiconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de rabarber, snij ’m in stukjes. Halveer het vanille- stokje in de lengte, maak het merg los en doe het, met het vanillestokje, de suiker, het kaneelstokje en het citroensap bij de rabarber. Roer om en laat 1 uur trekken.

  2. 2

    Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Snij ze in stukken.

  3. 3

    Zet 4 gesteriliseerde bokalen van 350 ml klaar. Doe de rabarber met de aard- beien in een pan en breng aan de kook. Laat 4 minuten al roerend goed koken.

  4. 4

    Haal het kaneelstokje en het vanillestokje uit de confituur. Vul de bokalen met de hete confituur, draai het deksel erop en laat 10 minuten on- dersteboven staan. Draai de potjes om en laat volledig verder afkoelen. De confituur is heerlijk op vers brood of bij zachte kazen zoals brie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rabarber-aardbeiconfituur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!