• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pancakes met butterscotch en bosbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met bakpoeder, suiker en een snuifje zout in een kom (of gebruik de keukenrobot). Voeg eerst de gesmolten boter en de losgeklopte eieren toe. Giet er dan de melk bij en klop tot een luchtig beslag.

  2. 2

    Smelt voor de butterscotch de boter met de bruine suiker in een steelpannetje, gedurende ongeveer 4 minuten. Voeg de room toe en roer tot een gladde crème. Neem van het vuur, voeg vanille-extract en een snuifje zout toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. 3

    Bak kleine pannenkoeken met een doorsnede van 8 tot 10 cm in een pan met wat boter. Keer ze om zodra de luchtbelletjes opengaan en het deeg droger wordt. Bak de andere kant nog een minuutje. Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.

  4. 4

    Serveer met blauwe bessen en butterscotch.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met bakpoeder, suiker en een snuifje zout in een kom (of gebruik de keukenrobot). Voeg eerst de gesmolten boter en de losgeklopte eieren toe. Giet er dan de melk bij en klop tot een luchtig beslag.

  2. 2

    Smelt voor de butterscotch de boter met de bruine suiker in een steelpannetje, gedurende ongeveer 4 minuten. Voeg de room toe en roer tot een gladde crème. Neem van het vuur, voeg vanille-extract en een snuifje zout toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. 3

    Bak kleine pannenkoeken met een doorsnede van 8 tot 10 cm in een pan met wat boter. Keer ze om zodra de luchtbelletjes opengaan en het deeg droger wordt. Bak de andere kant nog een minuutje. Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.

  4. 4

    Serveer met blauwe bessen en butterscotch.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.