Recept

Vegetarische salade van boerenkool met pijnboompitten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze veggie salade steelt de show elke keer!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de boerenkool in stukjes. Blancheer ze 3 minuten in lichtgezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder zaadlijsten en zaadjes. Leg ze onder de grill tot de schil begint te blazen. Laat ze afkoelen in een plastic zakje. Pel ze en snij ze in blokjes.

  2. Dressing

  3. 2

    Vermeng de azijn en de olie. Doe er de eierdooiers bij. Klop stevig op. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

  4. 3

    Vermeng de kool en de paprika’s in een grote slakom. Besprenkel met de notendressing.

  5. 4

    Rooster de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze afkoelen op keukenpapier. Hak ze grof.

  6. 5

    Strooi ze over de salade. Serveer op kamertemperatuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegetarische salade van boerenkool met pijnboompitten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!