Recept

Zalm met venkel-appelslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bak de zalm op het vel, dan blijft hij lekker sappig

bereiding
  1. 1

    Schaaf de venkel met de mandoline in dunne plakken. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers hem uit. Schil de andere sinaasappel met een scherp mes en snij de partjes los tussen de vliesjes. Vang het sap op.

  2. 2

    Meng de sherryazijn en olijfolie in een kom. Voeg er de venkelplakjes, de partjes sinaasappel, het sap en de geraspte schil en de dragon aan toe. Schep voorzichtig om.

  3. 3

    Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en bak ze rosé: eerst 4 minuten op de velkant en daarna nog 3 minuten aan de andere kant.

  4. 4

    Spoel de waterkers en zwier ’m droog. Meng door de venkelsalade en serveer er de zalm bij. Lekker met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!