Recept

Grietspiesjes met appel-kerriesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met basmatirijst

bereiding
  1. 1

    Verwarm het appelsap met de chili en het kerriepoeder. Laat inkoken tot 200 ml. Bind met maïszetmeel. Klop er van het vuur af de koude boter in vlokjes door. Breng op smaak met zout en limoensap.

  2. 2

    Schil de appel en snij hem in miniblokjes. Doe ze bij de saus. Hou warm, maar laat niet meer koken.

  3. 3

    Dep de visfilets droog met keukenpapier. Kruid ze met peper en zout. Rol op en zet vast met een prikker. Snij de citroen in 12 partjes en prik ze erbij. Stoom de filets in 8 à 10 minuten gaar.

  4. 4

    Snipper de sjalot en de knoflook. Fruit ze in olijfolie. Voeg er de spinazie aan toe en laat slinken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Verdeel de spinazie over de borden en leg er de visspiesjes bij. Werk af met de appelsaus en geroosterde amandelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Grietspiesjes met appel-kerriesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!