Chai-koekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chai-koekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittige koekjes op basis van Indische thee

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven 170°C).

  2. 2

    Snij de boter in blokjes. Meng boter, bruine suiker en eidooier met de kneedhaken van de
    mixer.

  3. 3

    Knip de theezakjes open en meng de thee met de bloem en de botermix. Kneed alles kort met de kneedhaken tot een glad deeg. Rol een platte bol van het deeg, wikkel ’m in huishoudfolie en zet 1 uur op een koele plek.

  4. 4

    Leg een vel bakpapier in het bakblik. Verdeel het deeg in 3 à 4 porties en rol elke portie op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 0,5 cm dikte.

  5. 5

    Steek uit het deeg verschillende figuurtjes - ster, maan, kameel... -  en leg ze op het bakblik.

  6. 6

    Bak de koekjes 8 à 10 minuten op het op één na laagste niveau in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

  7. 7

    Roer van het poedersuiker en het citroensap een glad glazuur. Bestrijk de afgekoelde koekjes met het citroenglazuur en versier ze met suikerparels. Laat de koekjes goed drogen. In een blik kunt u ze 4 weken bewaren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven 170°C).

  2. 2

    Snij de boter in blokjes. Meng boter, bruine suiker en eidooier met de kneedhaken van de
    mixer.

  3. 3

    Knip de theezakjes open en meng de thee met de bloem en de botermix. Kneed alles kort met de kneedhaken tot een glad deeg. Rol een platte bol van het deeg, wikkel ’m in huishoudfolie en zet 1 uur op een koele plek.

  4. 4

    Leg een vel bakpapier in het bakblik. Verdeel het deeg in 3 à 4 porties en rol elke portie op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 0,5 cm dikte.

  5. 5

    Steek uit het deeg verschillende figuurtjes - ster, maan, kameel... -  en leg ze op het bakblik.

  6. 6

    Bak de koekjes 8 à 10 minuten op het op één na laagste niveau in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

  7. 7

    Roer van het poedersuiker en het citroensap een glad glazuur. Bestrijk de afgekoelde koekjes met het citroenglazuur en versier ze met suikerparels. Laat de koekjes goed drogen. In een blik kunt u ze 4 weken bewaren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.