Korfjes van filodeeg met druiven en room
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Korfjes van filodeeg met druiven en room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Puur dessertje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boter een muffinblik in. Snij 24 vierkanten uit het filodeeg (12 x 12 cm).

  2. 2

    Leg in elk muffinvormpje een vierkantje deeg. Bestrijk telkens met gesmolten boter, bestrooi met poedersuiker. Dek kruisgewijs af met een tweede vierkantje filodeeg. Druk het deeg in de vormpjes. Bak de korfjes in 10 tot 15 minuten goudgeel in de oven. Ontvorm voorzichtig en laat afkoelen.

  3. 3

    Snij de sinaasappelschil in fijne sliertjes, pers het sap uit de vrucht. Spoel en halveer de druiven.

  4. 4

    Klop de room stijf met 2 eetlepels poedersuiker, vul er de deegkorfjes mee. Meng de sliertjes sinaasappel met de druiven, de grappa en wat sinaasappelsap. Verdeel de druiven over de room en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boter een muffinblik in. Snij 24 vierkanten uit het filodeeg (12 x 12 cm).

  2. 2

    Leg in elk muffinvormpje een vierkantje deeg. Bestrijk telkens met gesmolten boter, bestrooi met poedersuiker. Dek kruisgewijs af met een tweede vierkantje filodeeg. Druk het deeg in de vormpjes. Bak de korfjes in 10 tot 15 minuten goudgeel in de oven. Ontvorm voorzichtig en laat afkoelen.

  3. 3

    Snij de sinaasappelschil in fijne sliertjes, pers het sap uit de vrucht. Spoel en halveer de druiven.

  4. 4

    Klop de room stijf met 2 eetlepels poedersuiker, vul er de deegkorfjes mee. Meng de sliertjes sinaasappel met de druiven, de grappa en wat sinaasappelsap. Verdeel de druiven over de room en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.