Recept

Buikspek met salade van jonge groenten

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Met heerlijke aardappels

bereiding
 1. 1

  Kook de aardappelen 10 minuten voor en laat ze afkoelen. Verpak ze in aluminiumfolie. Pers de knoflook boven de boter en roer er de kruiden door. Breng op smaak met peper en zout en citroensap. Maak er een rolletje van, verpak in huishoudfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.

 2. 2

  Kook de bloemkool beetgaar in een mengsel van 0,5 l water en 0,5 l melk, op smaak gebracht met peper en zout. Giet af en laat afkoelen. Schrob of schil de worteltjes. Breek de houtachtige uiteinden van de asperges. Snij het witte uiteinde van de uitjes en halveer in de lengte. Blancheer (in aparte pannen) de worteltjes, boontjes, lente-ui en asperges. Laat schrikken in koud water en laat goed uitlekken. Meng de groenten in een kom en bewaar tot gebruik in de koelkast.

 3. 3

  Bak het stuk buikspek aan alle kanten mooi aan op een rooster net boven de gloeiende kooltjes. Kruid met peper en zout. Zet het rooster dan wat hoger (of verplaats het spek naar de rand van de barbecue) en laat het spek 30 minuten zachtjes verder garen. De kolen mogen niet meer te warm zijn, dit gerecht kun je het best aan het einde van je barbecuesessie maken. Als je een kernthermometer gebruikt: bij 65°C is het spek gaar.

 4. 4

  Leg de aardappelen 15 à 20 minuten op de barbecue (je mag ze gerust in de uitdovende kolen leggen). Keer ze geregeld om. Doe de kalfsfond in een pannetje en verwarm het op de barbecue.

 5. 5

  Meng de uitgelekte maïs, de kervel en de jonge spinazie door de salade. Maak een dressing van de wijnazijn, olijfolie, peper en zout en maak er de salade mee aan.

 6. 6

  Snij het gare buikspek in plakjes en nappeer met kalfsfond. Open de aardappelpakketjes, snij de aardappelen doormidden en leg er een plakje kruidenboter tussen. Serveer met de salade van jonge groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Buikspek met salade van jonge groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!