Kip met een romige vulling
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip met een romige vulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een lekker pureetje

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper 2 teentjes knoflook. Fruit ze in wat olie.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Pureer met de melk, de boter en de knoflook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Beleg de kipfilets met een plakje ham en een plakje kaas. Vouw dicht en steek vast met een prikker.

  4. 4

    Klop het ei los en kruid met peper en zout. Meng het paneermeel met de groene kruiden. Wentel de kippakketjes achtereenvolgens door bloem, ei en paneermeel. Bak ze goudbruin in wat olie.

  5. 5

    Snipper de overige teentjes knoflook en fruit ze glazig in wat olie. Blus met de wijn en de room. Laat 5 minuten zachtjes sudderen en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip met de puree en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper 2 teentjes knoflook. Fruit ze in wat olie.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Pureer met de melk, de boter en de knoflook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Beleg de kipfilets met een plakje ham en een plakje kaas. Vouw dicht en steek vast met een prikker.

  4. 4

    Klop het ei los en kruid met peper en zout. Meng het paneermeel met de groene kruiden. Wentel de kippakketjes achtereenvolgens door bloem, ei en paneermeel. Bak ze goudbruin in wat olie.

  5. 5

    Snipper de overige teentjes knoflook en fruit ze glazig in wat olie. Blus met de wijn en de room. Laat 5 minuten zachtjes sudderen en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip met de puree en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.