Provençaalse balletjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Provençaalse balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met brood of pasta

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor.

  2. 2

    Pel en hak de uien en de knoflook.

  3. 3

    Meng het gehakt met de helft van de knoflook, het paneermeel, het ei, peper en zout. Rol er middelgrote balletjes van. Bak ze goudbruin in olie.

  4. 4

    Voeg de ui toe en de rest van de knoflook. Bak even mee. Blus met de wijn en laat inkoken. Doe er de tomatenblokjes en oregano bij. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

  5. 5

    Snij de mozzarella in plakjes. Verdeel ze over de balletjes en zet even onder de grill, tot de kaas gesmolten is. Bestrooi met basilicum en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor.

  2. 2

    Pel en hak de uien en de knoflook.

  3. 3

    Meng het gehakt met de helft van de knoflook, het paneermeel, het ei, peper en zout. Rol er middelgrote balletjes van. Bak ze goudbruin in olie.

  4. 4

    Voeg de ui toe en de rest van de knoflook. Bak even mee. Blus met de wijn en laat inkoken. Doe er de tomatenblokjes en oregano bij. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

  5. 5

    Snij de mozzarella in plakjes. Verdeel ze over de balletjes en zet even onder de grill, tot de kaas gesmolten is. Bestrooi met basilicum en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.