Gehaktballetjes met bessensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gehaktballetjes met bessensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zweedse specialiteit

bereiding
  1. 1

    Week het broodje in warm water. Pel de ui en hak ‘m heel fijn.

  2. 2

    Meng de twee soorten gehakt met de ui, het uitgeknepen broodje, het ei, peper en zout. Vorm er met natte handen middelgrote balletjes van. Bak ze goudbruin in olie.

  3. 3

    Laat de kalfsfond tot de helft inkoken. Doe er de room bij en breng op smaak met peper en zout. Bind de saus.

  4. 4

    Doe de bessen met het bessensap, citroensap, de citroenschil en de suiker in een pannetje en laat indikken.

  5. 5

    Serveer de balletjes met de roomsaus en geef er de bessen apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week het broodje in warm water. Pel de ui en hak ‘m heel fijn.

  2. 2

    Meng de twee soorten gehakt met de ui, het uitgeknepen broodje, het ei, peper en zout. Vorm er met natte handen middelgrote balletjes van. Bak ze goudbruin in olie.

  3. 3

    Laat de kalfsfond tot de helft inkoken. Doe er de room bij en breng op smaak met peper en zout. Bind de saus.

  4. 4

    Doe de bessen met het bessensap, citroensap, de citroenschil en de suiker in een pannetje en laat indikken.

  5. 5

    Serveer de balletjes met de roomsaus en geef er de bessen apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.