Recept

Pastarol met langoustines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verwen je gasten met dit verfijnd gerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Was de courgette en snij hem in blokjes.

    Haal de koppen en poten van de langoustines.

    Snipper de ui fijn.

  2. 2

    Bak de courgetteblokjes 3 min in 30 g boter en laat uitlekken. Meng de ricotta met enkele roze-peperbolletjes. Meng met de courgetteblokjes en kruid met zout en peper.

  3. 3

    Leg enkele verse lasagnevellen (300 g) dakpansgewijs open. Verdeel er de vulling over en rol op.

  4. 4

    Leg de rol voorzichtig op aluminiumfolie die met olie ingestreken is. Rol op en draai de uiteinden dicht. 

  5. 5

    Breng een kookpot water aan de kook. Zet het vuur zachter en leg de rol er 25 minuten in.

  6. 6

    Stoof een ui in wat boter en doe er de koppen bij, kruid met zout en cayennepeper en roer tot alles mooi kleurt. Blus met een glas witte vermout en een glas visfumet. Mix fijn en haal door een zeef.

  7. 7

    Smelt een klontje boter, voeg er een eetlepel bloem bij en roer er de room en de gezeefde saus door. Blijf goed roeren tot de saus indikt.

  8. 8

    Bak de staarten en poten van de langoustines in wat boter in een aparte pan en kruid opnieuw met zout en cayennepeper.

  9. 9

    Haal de pastarol uit het water en pak hem er voorzichtig uit. Snij de rol in dikke plakken en serveer met de langoustinestaarten, de saus, wat verse dille en nog enkele roze peperbolletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastarol met langoustines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!