Recept

Regenboog-gelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kleurexplosie

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Spoel de bosbessen en mix ze fijn met de staafmixer.

  2. 2

    Leg een vochtige kaasdoek of keukenhanddoek in een zeef. Giet er de bosbessenmoes in en pers er het sap door (wrijf eventueel met de rug van een lepel).

  3. 3

    Mix ook de aardbeien met de staafmixer en pers er op dezelfde manier het sap uit.

  4. 4

    Zet de bokaaltjes in wat ijswater.

  5. 5

    Breng het aardbeisap met 150 g geleisuiker in een pan aan de kook en laat 4 minuten borrelend doorkoken. Verdeel het over de bokaaltjes. Laat afkoelen en opstijven.

  6. 6

    Herhaal dit dan met het sinaasappelsap en het bosbessensap. Dek de bokaaltjes na het laatste laagje meteen af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Regenboog-gelei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!