Regenboog-gelei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Regenboog-gelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kleurexplosie

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Spoel de bosbessen en mix ze fijn met de staafmixer.

  2. 2

    Leg een vochtige kaasdoek of keukenhanddoek in een zeef. Giet er de bosbessenmoes in en pers er het sap door (wrijf eventueel met de rug van een lepel).

  3. 3

    Mix ook de aardbeien met de staafmixer en pers er op dezelfde manier het sap uit.

  4. 4

    Zet de bokaaltjes in wat ijswater.

  5. 5

    Breng het aardbeisap met 150 g geleisuiker in een pan aan de kook en laat 4 minuten borrelend doorkoken. Verdeel het over de bokaaltjes. Laat afkoelen en opstijven.

  6. 6

    Herhaal dit dan met het sinaasappelsap en het bosbessensap. Dek de bokaaltjes na het laatste laagje meteen af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Spoel de bosbessen en mix ze fijn met de staafmixer.

  2. 2

    Leg een vochtige kaasdoek of keukenhanddoek in een zeef. Giet er de bosbessenmoes in en pers er het sap door (wrijf eventueel met de rug van een lepel).

  3. 3

    Mix ook de aardbeien met de staafmixer en pers er op dezelfde manier het sap uit.

  4. 4

    Zet de bokaaltjes in wat ijswater.

  5. 5

    Breng het aardbeisap met 150 g geleisuiker in een pan aan de kook en laat 4 minuten borrelend doorkoken. Verdeel het over de bokaaltjes. Laat afkoelen en opstijven.

  6. 6

    Herhaal dit dan met het sinaasappelsap en het bosbessensap. Dek de bokaaltjes na het laatste laagje meteen af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.