Sinaasappelmarmelade met abrikoos en amandel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sinaasappelmarmelade met abrikoos en amandel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met 'n knabbel

bereiding
  1. 1

    Spoel en ontpit de abrikozen, snij ze in kwartjes. Rooster de amandelen in een pan met antiaanbaklag.

  2. 2

    Spoel 2 sinaasappelen grondig. Rasp van de eerste de schil, en snij de tweede in plakken. Schil de overige sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes mooi tussen de vliezen uit.

  3. 3

    Meng de abrikozen met de sinaasappel, de schil, de amandelen en de geleisuiker. Laat 1 uur trekken.

  4. 4

    Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelen. Schenk in bokaaltjes en dek af. Laat afkoelen in een ijsbad, om het gaarproces te stoppen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel en ontpit de abrikozen, snij ze in kwartjes. Rooster de amandelen in een pan met antiaanbaklag.

  2. 2

    Spoel 2 sinaasappelen grondig. Rasp van de eerste de schil, en snij de tweede in plakken. Schil de overige sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes mooi tussen de vliezen uit.

  3. 3

    Meng de abrikozen met de sinaasappel, de schil, de amandelen en de geleisuiker. Laat 1 uur trekken.

  4. 4

    Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelen. Schenk in bokaaltjes en dek af. Laat afkoelen in een ijsbad, om het gaarproces te stoppen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.