Marmelade van ananas en bloedsinaasappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Marmelade van ananas en bloedsinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zuiderse passie

bereiding
  1. 1

    Spoel 2 sinaasappelen grondig. Schil eentje ervan flinterdun en snij de schil in heel fijne reepjes. Snij de tweede ongeschild in plakken. Pers alle sinaasappelen uit, ook de sinaasappel zonder schil.

  2. 2

    Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. 3

    Doe het sap in een pan, samen met de plakken sinaasappel, de schilletjes, de ananas en de geleisuiker. Laat 3 uur trekken in de koelkast.

  4. 4

    Breng het mengsel aan de kook en laat 3 minuten borrelen. Schenk in bokaaltjes en dek af. Laat afkoelen in een ijsbad, om het gaarproces te stoppen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel 2 sinaasappelen grondig. Schil eentje ervan flinterdun en snij de schil in heel fijne reepjes. Snij de tweede ongeschild in plakken. Pers alle sinaasappelen uit, ook de sinaasappel zonder schil.

  2. 2

    Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. 3

    Doe het sap in een pan, samen met de plakken sinaasappel, de schilletjes, de ananas en de geleisuiker. Laat 3 uur trekken in de koelkast.

  4. 4

    Breng het mengsel aan de kook en laat 3 minuten borrelen. Schenk in bokaaltjes en dek af. Laat afkoelen in een ijsbad, om het gaarproces te stoppen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.