Kersenconfituur met limoen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kersenconfituur met limoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Frisse toets

bereiding
  1. 1

    Spoel de limoenen grondig. Snij met een dunschiller fijne reepjes groen van de schil van 1 limoen. Snij een paar dunne plakjes van een volgende limoen. Pers de limoenen uit en zet even opzij.

  2. 2

    Spoel en ontpit de kersen. Pureer de helft ervan, samen met het limoensap en de geleisuiker. Doe er de overblijvende kersen in hun geheel bij. Dek af en laat 6 uur marineren in de koelkast.

  3. 3

    Doe de reepjes limoenschil bij het mengsel en breng al roerend aan de kook. Laat 4 minuten borrelend doorkoken.

  4. 4

    Neem de confituur van het vuur en schep het schuim af. Laat 10 minuten rusten. Schenk in bokaaltjes en dek meteen af. Bewaar op een koele, donkere plaats.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de limoenen grondig. Snij met een dunschiller fijne reepjes groen van de schil van 1 limoen. Snij een paar dunne plakjes van een volgende limoen. Pers de limoenen uit en zet even opzij.

  2. 2

    Spoel en ontpit de kersen. Pureer de helft ervan, samen met het limoensap en de geleisuiker. Doe er de overblijvende kersen in hun geheel bij. Dek af en laat 6 uur marineren in de koelkast.

  3. 3

    Doe de reepjes limoenschil bij het mengsel en breng al roerend aan de kook. Laat 4 minuten borrelend doorkoken.

  4. 4

    Neem de confituur van het vuur en schep het schuim af. Laat 10 minuten rusten. Schenk in bokaaltjes en dek meteen af. Bewaar op een koele, donkere plaats.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.