Zalm met primeurpatatjes en mosterdsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalm met primeurpatatjes en mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Overheerlijk

bereiding
  1. 1

    Kook de nieuwe aardappeltjes in ruim water in 10 à 15 minuten gaar. Laat ze eventjes afkoelen en pel ze.

  2. 2

    Spoel de spinazie en verwijder eventuele slechte blaadjes. Doe de blaadjes in een pan met het aanhangend vocht en laat op middelhoog vuur slinken. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de zalm met een scherp mes in heel fijne plakjes en sprenkel het citroensap erover.

  4. 4

    Maak de mosterdsaus: meng de mosterd met de visfond, de olijfolie en de honing. Verdeel de aardappeltjes over 4 borden en leg de spinazie en de zalm erop. Sprenkel over elk bord 2 à 3 eetlepels van de mosterdsaus en serveer goed warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de nieuwe aardappeltjes in ruim water in 10 à 15 minuten gaar. Laat ze eventjes afkoelen en pel ze.

  2. 2

    Spoel de spinazie en verwijder eventuele slechte blaadjes. Doe de blaadjes in een pan met het aanhangend vocht en laat op middelhoog vuur slinken. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de zalm met een scherp mes in heel fijne plakjes en sprenkel het citroensap erover.

  4. 4

    Maak de mosterdsaus: meng de mosterd met de visfond, de olijfolie en de honing. Verdeel de aardappeltjes over 4 borden en leg de spinazie en de zalm erop. Sprenkel over elk bord 2 à 3 eetlepels van de mosterdsaus en serveer goed warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.