Recept

Plattekaastaart met krieken en amandelstreusel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor echte lekkerbekken

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Klop de eiwitten op en voeg er lepel per lepel de lichtbruine suiker aan toe. Spatel er 2,5 el gezeefde bloem, de bloemsuiker, het amandelpoeder en de amandelschilfers aan toe. Zet de bakring (26 cm) op een bakplaat met bakpapier en stort er het deeg in. Bak 25 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  2. 2

    Klop de eidooiers met 5 el suiker au bain-marie tot sabayon. Los er de gelatine in op. Verwarm de roomkaas lichtjes met 1 el bloemsuiker, zodat je ’m goed glad kunt roeren. Meng door de sabayon. Klop de slagroom stijf en spatel ’m door het beslag.

  3. 3

    Schep de helft van de vulling in de vorm, op de taartbodem. Strijk glad. Laat de kersen uitlekken en verdeel ¾ ervan over de vulling. Dek af met de rest van de vulling en strijk glad. Laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Meng alle ingrediënten voor de streusel tot een kruimelig deeg: 3 el boter, 3 el suiker, 6 el amandelpoeder, 6 el bloem en een snuifje zout. Zet 30 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 165° C. Doe het deeg op een bakplaat en zet 6 minuten in de oven. Roer om. Herhaal tot de streusel goudbruin en krokant is.

  5. 5

    Werk de taart af met de rest van de kersen en de streusel. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Plattekaastaart met krieken en amandelstreusel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!