Recept

Lasagna alla bolognese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Woensdag-favoriet

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de ui. Schil de wortel, spoel de bleekselderij en snij in fijne blokjes. Snij de mozzarella in plakjes. Verwarm de oven voor op 180° C (boven- en onderwarmte).

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Bak de ui, de knoflook en het gehakt aan. Voeg de bleekselderij en de wortel toe en laat even mee stoven. Roer de tomatenpuree erdoor en giet de rode wijn en de gepelde tomaten erbij. Kruid met zout en peper en laat zo’n 15 minuten pruttelen.

  3. Bechamelsaus

  4. 3

    Laat de boter warm worden, maar niet bruinen. Roer de bloem erdoor en laat even goed doorkoken. Giet er telkens kleine beetjes melk bij en roer. Kruid met peper en zout, en laat de bechamelsaus onder voortdurend roeren zo’n 5 minuten pruttelen.

  5. 4

    Giet wat bechamelsaus in de ovenschaal en bedek met lasagnevellen. Lepel daarop een laag gehaktsaus. Wissel bechamel-, gehaktsaus en pastavellen af tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag lasagnevellen en wat bechamelsaus. Leg de plakjes mozzarella erop en bestrooi met wat parmezaan.

  6. 5

    Bak de lasagne in 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Dek af met een vel aluminiumfolie als de kaas verbrandt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagna alla bolognese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!