Zalmfilet in oosterse marinade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalmfilet in oosterse marinade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak het een tikkeltje specialer met dit gerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de komkommer, halveer hem en snij hem in de lengte in dunne plakken. Kruid met peper en zout.

    Snij de knfolook fijn.

    Snij de verse gember fijn.

    Maak de marinade.

    Maak de wasabimayonaise

  2. Voor de wasabimayonaise

  3. 2

    Voeg 1 theelepel koud water toe aan het wasabipoeder en vermeng het met de mayonaise. Zet in de koelkast.

  4. Voor de marinade

  5. 3

    Roer een marinade met de teryiakisaus en de sesamolie. Kruid met peper en zout en roer er de fijngesneden knoflook en gember door.

  6. 4

    Spoel de zalmfilets met koud water, dep ze droog. Leg ze in een schaal en giet er de marinade bij. Wentel ze er een paar keer doorheen en zet 1 uur in de koelkast.

  7. 5

    Haal de zalmfilets uit de marinade en leg ze 1 minuut op de barbecue of in de grillpan, op de kant zonder vel. Draai ze om en gril ze 4 minuten op de velkant. Bestrijk ze nog eens met marinade.

  8. 6

    Leg de zalm op de komkommer en garneer met citroenschilletjes , citroen en waterkers. Serveer met de wasabi-mayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de komkommer, halveer hem en snij hem in de lengte in dunne plakken. Kruid met peper en zout.

    Snij de knfolook fijn.

    Snij de verse gember fijn.

    Maak de marinade.

    Maak de wasabimayonaise

  2. Voor de wasabimayonaise

  3. 2

    Voeg 1 theelepel koud water toe aan het wasabipoeder en vermeng het met de mayonaise. Zet in de koelkast.

  4. Voor de marinade

  5. 3

    Roer een marinade met de teryiakisaus en de sesamolie. Kruid met peper en zout en roer er de fijngesneden knoflook en gember door.

  6. 4

    Spoel de zalmfilets met koud water, dep ze droog. Leg ze in een schaal en giet er de marinade bij. Wentel ze er een paar keer doorheen en zet 1 uur in de koelkast.

  7. 5

    Haal de zalmfilets uit de marinade en leg ze 1 minuut op de barbecue of in de grillpan, op de kant zonder vel. Draai ze om en gril ze 4 minuten op de velkant. Bestrijk ze nog eens met marinade.

  8. 6

    Leg de zalm op de komkommer en garneer met citroenschilletjes , citroen en waterkers. Serveer met de wasabi-mayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.