Recept

Zoete ravioli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Goudgeel gefrituurd

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de kikkererwten in ongeveer anderhalf uur gaar in een ruime hoeveelheid water.

  2. Deeg

  3. 2

    Kneed de bloem met het ei, 1 el suiker, de boter en 100 ml water tot een soepel deeg. Wikkel het in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  4. 3

    Giet de kikkererwten af en pureer ze. Roer 60 g suiker, het cacaopoeder en de geraspte citroenschil door de kikkererwtenpuree.

  5. 4

    Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek er cirkels uit van ongeveer 6 cm. Schep in het midden van elk deegvelletje een koffielepel vulling. Bevochtig de randen met water en klap dicht. Druk de randen stevig aan.

  6. 5

    Frituur de ravioli in ongeveer 2 minuten goudgeel in hete olie. Laat drogen op keukenpapier. Bestuif met poedersuiker en werk af met verse munt. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoete ravioli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!