Recept

Sinaasappelsoufflé

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met heerlijke citrussmaak

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Vet de soufflévormpjes in met boter,
    bestrooi de bodem en de zijkanten met
    suiker. Klop de overtollige suiker er zachtjes
    uit. Zet de vormpjes koud weg.

    Verwarm de oven voor op 180° C. Vul een
    ovenschotel tot 2 à 3 cm hoog met heet
    water en schuif in de oven.

    Splits de eieren.

  2. 2

    Breng de melk aan de kook met een snuifje
    zout en 1 eetlepel suiker. Roer er het griesmeel
    door en laat even koken. Voeg de geraspte
    sinaasappelschil toe. Giet het mengsel
    in een schaal en laat afkoelen.

  3. 3

    Roer een na een de
    dooiers door de griesmeelmassa. Voeg het
    amandelpoeder en de sinaasappellikeur
    toe. Klop de eiwitten tot zachte pieken.
    Voeg de rest van de suiker toe en klop
    verder tot een glanzende eiwitsneeuw.
    Spatel onder het beslag.

  4. 4

    Schep het beslag in de soufflévormpjes en
    zet ze in het warmwaterbad. Bak ± 20
    minuten tot ze mooi gerezen en gaar zijn.
    Bestuif met poedersuiker en serveer meteen.
    Werk af met sliertjes sinaasappelschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sinaasappelsoufflé

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!