Clafoutis met braambessen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Clafoutis met braambessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een bolletje ijs

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220° C. Spoel de braambessen en dep ze droog.

    Vet de ovenschaaltjes in met boter.

  2. 2

    Klop de eieren romig met de poedersuiker. Voeg de bloem en de melk toe en roer tot een glad beslag.

  3. 3

    Verdeel de braambessen over de ovenschaaltjes. Schep het beslag over de bessen en strijk mooi glad. Bak de clafoutis 25 minuten in de oven. Laat even afkoelen. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

  4. Tip

  5. 4

    De originele clafoutis wordt met kersen gemaakt. Varianten met ander fruit, zoals appel, perzik, pruim, banaan of - zoals hier braambessen - worden flaugnardes genoemd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220° C. Spoel de braambessen en dep ze droog.

    Vet de ovenschaaltjes in met boter.

  2. 2

    Klop de eieren romig met de poedersuiker. Voeg de bloem en de melk toe en roer tot een glad beslag.

  3. 3

    Verdeel de braambessen over de ovenschaaltjes. Schep het beslag over de bessen en strijk mooi glad. Bak de clafoutis 25 minuten in de oven. Laat even afkoelen. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

  4. Tip

  5. 4

    De originele clafoutis wordt met kersen gemaakt. Varianten met ander fruit, zoals appel, perzik, pruim, banaan of - zoals hier braambessen - worden flaugnardes genoemd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.