Gratin Florentin
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gratin Florentin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hier zullen je kinderen van smullen

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af. Pureer met de warme melk en het ei. Breng op smaak met foelie, peper en zout.

  2. 2

    Spoel de spinazie. Laat de groente slinken in het aanhangende water. Kruid met foelie, peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Fruit de uisnippers glazig in een likje olijfolie. Doe er het gehakt bij. Bak het rul (tot het uiteenvalt) op een matig vuur.

  4. 4

    Vet een diepe ovenschaal in met boter of olie. Doe er de helft van de puree in, schep daarop het gehakt en de spinazie. Dek af met de rest van de puree.

  5. 5

    Beleg met vlokjes boter. Zet 15 minuten in de oven, of tot het bovenste aardappellaagje mooi goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af. Pureer met de warme melk en het ei. Breng op smaak met foelie, peper en zout.

  2. 2

    Spoel de spinazie. Laat de groente slinken in het aanhangende water. Kruid met foelie, peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Fruit de uisnippers glazig in een likje olijfolie. Doe er het gehakt bij. Bak het rul (tot het uiteenvalt) op een matig vuur.

  4. 4

    Vet een diepe ovenschaal in met boter of olie. Doe er de helft van de puree in, schep daarop het gehakt en de spinazie. Dek af met de rest van de puree.

  5. 5

    Beleg met vlokjes boter. Zet 15 minuten in de oven, of tot het bovenste aardappellaagje mooi goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.