Recept

Spinazietaartjes met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit wordt een favoriet bij je kinderen

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilets in reepjes. Kruid ze met peper en zout. Breng de kippenbouillon aan de kook. Zet het vuur lager en laat de kipreepjes 5 minuten zacht meekoken. Doe ze in een vergiet.

  2. 2

    Laat de gespoelde spinazie (ook diepvriesspinazie) op vrij hoog vuur stoven tot het aanhangende water vrijwel volledig verdampt is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat kort opdrogen op het vuur. Pureer met een paar eetlepels warme kippenbouillon.

  4. 4

    Bestrijk de binnenkant van vier middelgrote, diepe ovenschaaltjes lichtjes met olijfolie. Schep er een flinke laag spinazie in. Leg er de kipreepjes op. Verdeel er de aardappelpuree over.

  5. 5

    Beleg met nootjes boter en zet 10 minuten in de oven op 200° C. Zet de schaaltjes op borden, met wat raketsla erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinazietaartjes met kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!