Recept

Kabeljauw met tomaat en crumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk met dat krokant korstje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de sneetjes brood in blokjes.

    Hak de peterselie.

    Snij 3 tomaten in plakjes en 2 tomaten in blokjes.

    Snipper de sjalot.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Verwarm 3 eetlepels olie en bak het brood goudbruin.

  3. 3

    Strooi er 3 eetlepels gehakte peterselie en wat oregano over, kruid met peper en zout en bak even mee (let op dat de peterselie niet verbrandt). Doe alles in de keukenrobot en mix tot een crumble.

  4. 4

    Stoof de gesnipperde sjalot aan in olijfolie. Doe er de tomatenblokjes bij.

  5. 5

    Voeg er het blikje tomatenpuree en de droge witte wijn aan toe. Kruid met zout, peper en oregano. Laat onder deksel 10 minuutjes garen.

  6. 6

    Vet 4 ovenschaaltjes in met boter, lepel er wat saus in , en leg er een stukje kabeljauwfilet bij. Lepel er nog wat saus over en beleg met plakjes tomaat.

  7. 7

    Strooi er de crumble over en zet gedurende 18 à 20 minuten in de oven. Serveer met aardappelpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauw met tomaat en crumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!