Recept

Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Verwen jezelf met deze heerlijke visschotel

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Borstel de oesterzwammen schoon, snij in reepjes.

  Schil de pastinaak, snij in dunne schijfjes.

  Hak de dragon fijn.

 2. 2

  Strijk een magnetronschaal in met boter, bestrooi de bodem licht met peper en zout. Leg de zeeduivelfilets erin met de dunne zijde naar het midden van de schaal, breng op smaak met peper en zout, dek af en laat vijf minuten garen bij 850W. Giet het stoofvocht af en vang het op.

 3. 3

  Leg de oesterzwammen rondom de zeeduivelfilets. Schik er enkele boterklontjes rond en kruid opnieuw met peper en zout. Bevochtig het geheel met de wijn en tweederde van de room. Dek af en laat nogmaals vijf minuten garen bij 850 W. Haal uit de magnetron en laat nog twee minuten nagaren.

 4. 4

  Haal de zeeduivelfilets uit en hou warm. Giet het stoofvocht bij de oesterzwammensaus, kook even in, bind eventueel en werk de saus af met gehakte dragon.

 5. 5

  breng de pastinaak op smaak met wat nootmuskaat, peper en zout. Schik in een lage magnetronschaal en bevochtig met de resterende room en wat gesmolten boter. Dek af en verhit vijf minuten in de magnetron bij 850 W.

 6. 6

  Schik een bedje van pastinaakschijfjes op warme borden, leg de zeeduivelfilet erop, nappeer met saus en garneer met tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!