Cakejes met chocolade-ganache
bereiding
- 
                        1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Beboter kleine cakevormpjes en bestrooi ze met bloem. 
- 
                        2 Smelt de boter op een zacht vuurtje en doe er het vanille-extract bij. 
- 
                        3 Klop de eiwitten op, samen met 30 g suiker en een mespuntje zout. 
- 
                        4 Klop de dooiers wit-romig met de rest van de suiker en het vanillemerg. Spatel er de bloem en het aardappelzetmeel door, en daarna de eiwitsneeuw. Meng tot slot met de gesmolten boter. 
- 
                        5 Vul de vormpjes voor twee derde met beslag en zet ze 20 tot 25 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen en ontvorm. 
- 
                        6 Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Verwarm de room tot net onder het kookpunt en schenk hem over de chocolade. Laat 5 minuten rusten en roer dan goed om. 
- 
                        7 Laat de ganache afkoelen tot hij de juiste dikte heeft en lepel hem over de cakes. Werk af met een mooi toefje slagroom. 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                