Gevulde gestoomde koolrolletjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde gestoomde koolrolletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel verpakt

bereiding
  1. 1

    Blancheer de koolbladeren 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en laat ze plat opdrogen op een keukenhanddoek.

  2. 2

    Pel en plet de knoflook. Vermeng met de tijm en de rozemarijn. Voeg aan het kippengehakt toe en kruid het verder (indien nodig) met peper en zout. Verdeel in porties en maak er kleine worstjes van.

  3. 3

    Leg op elk koolblad een worstje van kippengehakt. Rol stevig op en steek de rolletjes eventueel vast met een houten prikker.

  4. 4

    Boen de citroen goed schoon met heet water, snij ze in fijne plakjes. Leg de koolrolletjes in een stoommandje. Dek af met plakjes citroen.

  5. 5

    Stoom 15 minuten boven een bodempje water. Serveer met aardappelpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Blancheer de koolbladeren 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en laat ze plat opdrogen op een keukenhanddoek.

  2. 2

    Pel en plet de knoflook. Vermeng met de tijm en de rozemarijn. Voeg aan het kippengehakt toe en kruid het verder (indien nodig) met peper en zout. Verdeel in porties en maak er kleine worstjes van.

  3. 3

    Leg op elk koolblad een worstje van kippengehakt. Rol stevig op en steek de rolletjes eventueel vast met een houten prikker.

  4. 4

    Boen de citroen goed schoon met heet water, snij ze in fijne plakjes. Leg de koolrolletjes in een stoommandje. Dek af met plakjes citroen.

  5. 5

    Stoom 15 minuten boven een bodempje water. Serveer met aardappelpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.