Gegratineerde zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vis met een lekker korstje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 250° C.

  2. 2

    Spoel de preien en snij ze schuin in stukken. Stoof ze in de boter en overgiet met de bouillon. Laat 10 minuten sudderen.

  3. 3

    Verkruimel het brood en meng het met de boter en de mierikswortelpasta. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Kruid de zalmfilets met peper en zout. Bak ze 1 minuut aan elke kant in olijfolie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er het broodmengsel over. Zet 3 à 4 minuten in de oven.

  5. 5

    Roer de zure room en de slagroom door de prei. Doe er daarna de gerookte zalm en de dille bij. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  6. 6

    Serveer de zalm op een bedje van prei en werk af met een plukje dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 250° C.

  2. 2

    Spoel de preien en snij ze schuin in stukken. Stoof ze in de boter en overgiet met de bouillon. Laat 10 minuten sudderen.

  3. 3

    Verkruimel het brood en meng het met de boter en de mierikswortelpasta. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Kruid de zalmfilets met peper en zout. Bak ze 1 minuut aan elke kant in olijfolie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er het broodmengsel over. Zet 3 à 4 minuten in de oven.

  5. 5

    Roer de zure room en de slagroom door de prei. Doe er daarna de gerookte zalm en de dille bij. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  6. 6

    Serveer de zalm op een bedje van prei en werk af met een plukje dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.