Stoofvlees met mosterd en bier

Zo maak je ‘t
  1. Verhit een flinke klont boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht - best in porties, zodat het vlees bakt en niet kookt. Schep het uit de pan en zet even opzij.

  2. Fruit in dezelfde pan de ui in wat extra boter. Doe er het vlees weer bij en de laurier. Kruid met peper en zout.

  3. Overgiet met het bier en een scheutje azijn en leg de met mosterd besmeerde boterhammen in de pan. Laat 2 à 3 uur heel zachtjes stoven, tot het vlees goed mals is. Serveer met verse frietjes of een boterham.

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Stoofvlees

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Stoofvlees met frietjes en witloofsalade

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Gepofte aardappel met stoofvlees en pruimenchutney