Tomatensoep

  • 35 min
  • Makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Voorgerecht
Zo maak je ‘t
  1. Spoel de tomaten, snij ze in stukken. Pel en snipper de ui fijn. Snij het meeste groen van de prei, spoel het preiwit en snij het in ringen. Schil de wortel en de aardappel, snij ze in blokjes.

  2. Fruit de ui glazig in een beetje boter of olie. Doe er de andere groenten bij. Laat een paar minuten zacht stoven.

  3. Schenk er de kippenbouillon bij en voeg er het kruidentuiltje aan toe. Kruid met peper en zou. Laat 15 minuten zacht koken.

  4. Neem het kruidentuiltje eruit. Draai de soep door een roerzeef. Breng ze weer tot tegen de kook aan. Roer er de tomatenpuree door en kruid ze eventueel nog wat bij. Serveer goed heet, met een garnituurtje naar keuzen.

Variëren kun je leren...

Klassieker
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tomatensoep (2)

Kidsfavoriet
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tomatensoep met balletjes op grootmoeders wijze

Veggie
  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Tomatensoep met avocado-chilisalsa

Trage/Snelle variant
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Soep van geroosterde tomaten

Rock & Roll
  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tomatensoep met basilicumroom

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tomatensoep met balletjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tomatensoep (2)

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tomatensoep

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tomatensoep met basilicumroom

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Tomatensoep met pittige kaaskrokantjes