Recept

Blinde vinken met gestoofde worteltjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Heerlijke alledaags.

bereiding
 1. 1

  Kruid het gehakt met peper en zout. Schep een lepel ervan op elk runderlapje. Rol stevig op en bind vast met een stukje keukendraad (of steek vast met een houten prikker).

 2. 2

  Pel de sjalot, snipper ze fijn. Maak de wortelen schoon en snij ze in blokjes. Bak de blinde vinken op hoog vuur rondom aan in boter of olie. Doe er de gesnipperde sjalot bij. Laat even meebakken. Schenk er de bouillon bij. Voeg de laurier en de tijm toe. Laat 30 minuten stoven met deksel op de pan.

 3. 3

  Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water. Stoof de worteltjes met tijm en laurier in wat boter, voeg een bodempje water toe en laat zachtjes stoven.

 4. 4

  Haal de blinde vinken uit de pan. Breek de bloem in een beetje water. Verwijder de tijm en de laurier. Schenk het bloempapje bij de saus en roer voortdurend. Laat 2 minuten zacht doorkoken. Leg de blinde vinken terug in de saus.

 5. 5

  Maak een puree met de aardappelen, melk en boter, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de suiker en een klontje boter toe aan de gestoofde worteltjes, kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer de blinde vinken met de worteltjes en puree. Een kuiltje in de puree is ideaal om de saus in te gieten!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Blinde vinken met gestoofde worteltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!