Gelakte zalm met noedels
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gelakte zalm met noedels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk oosters gerechtje met zalm.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Verwarm wat olie in een steelpan en fruit de knoflook glazig. Voeg honing, ketjap manis, azijn en sambal oelek toe. Laat lichtjes inkoken.

  2. 2

    Leg de zalm op bakpapier op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Bestrijk met het sausje. Laat 10 minuten marineren.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. 4

    Kook de noedels. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de ui in dunne partjes. Snij de lente-uitjes in ringen.

  5. 5

    Zet de zalmfilets zo’n 10 tot 12 minuten in de oven tot de zalm net gaar is. Bestrijk halverwege de baktijd nog eens met de saus.

  6. 6

    Verhit wat olie in een wok en roerbak de broccoli, de ui en de peultjes beetgaar. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 à 3 minuten. Giet de noedels af en laat uitlekken. Schep ze door de groenten en roerbak even. Kruid met peper en sojasaus.

  7. 7

    Verdeel de noedels over borden. Leg er een stuk zalm op en werk af met lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Verwarm wat olie in een steelpan en fruit de knoflook glazig. Voeg honing, ketjap manis, azijn en sambal oelek toe. Laat lichtjes inkoken.

  2. 2

    Leg de zalm op bakpapier op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Bestrijk met het sausje. Laat 10 minuten marineren.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. 4

    Kook de noedels. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de ui in dunne partjes. Snij de lente-uitjes in ringen.

  5. 5

    Zet de zalmfilets zo’n 10 tot 12 minuten in de oven tot de zalm net gaar is. Bestrijk halverwege de baktijd nog eens met de saus.

  6. 6

    Verhit wat olie in een wok en roerbak de broccoli, de ui en de peultjes beetgaar. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 à 3 minuten. Giet de noedels af en laat uitlekken. Schep ze door de groenten en roerbak even. Kruid met peper en sojasaus.

  7. 7

    Verdeel de noedels over borden. Leg er een stuk zalm op en werk af met lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.