Recept

Gelakte zalm met noedels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk oosters gerechtje met zalm.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Verwarm wat olie in een steelpan en fruit de knoflook glazig. Voeg honing, ketjap manis, azijn en sambal oelek toe. Laat lichtjes inkoken.

  2. 2

    Leg de zalm op bakpapier op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Bestrijk met het sausje. Laat 10 minuten marineren.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. 4

    Kook de noedels. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de ui in dunne partjes. Snij de lente-uitjes in ringen.

  5. 5

    Zet de zalmfilets zo’n 10 tot 12 minuten in de oven tot de zalm net gaar is. Bestrijk halverwege de baktijd nog eens met de saus.

  6. 6

    Verhit wat olie in een wok en roerbak de broccoli, de ui en de peultjes beetgaar. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 à 3 minuten. Giet de noedels af en laat uitlekken. Schep ze door de groenten en roerbak even. Kruid met peper en sojasaus.

  7. 7

    Verdeel de noedels over borden. Leg er een stuk zalm op en werk af met lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gelakte zalm met noedels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!