Snelle appeltaart

  • 40 min
  • Makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Gebak
Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Meng in een kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, het ei, de lepels melk en olie tot een glad deeg. Vet een platte taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Doe het deeg erin, strijk het een beetje open met een spatel want het lijkt misschien plakkerig, maar dit komt goed.

  3. Schil de appelen, verwijder het klokhuis, snij in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Schik de appelplakjes dakpansgewijs in een rondje op de taart.

  4. Smelt de boter in een pannetje met de suiker. Neem van het vuur als de suiker en boter gesmolten zijn, let op dat de boter niet te heet is geworden.

  5. Doe er het ei bij en roer tot een glad papje. Lepel dit over de taart en bak de taart gedurende 20 à 25 minuten.

Of toch iets anders?

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Appeltaart

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Appeltaart met reblochon en tijm

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Suikervrije appeltaart

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Appeltaart (2)

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Appeltaart met crumblelaag