Recept

Zeeduivel met spek en tripelbier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal als er iets te vieren valt

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Snipper het wit van de prei. Snij de stengels groene selder in ringetjes. Bak de prei en de selder glazig in enkele eetlepels olijfolie. Hak de koriander grof.

  2. 2

    Doe er de zongedroogde tomaten en de gesneden koriander bij. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten over 8 kleine vuurvaste potjes. Klop de eieren los met de room en verdeel over de groentemengeling. Zet de potjes 35 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Fileer de vis (of laat het doen) en snij hem in lange repen van 5 cm. Leg de plakjes spek op het werkblad. Leg de vis op het spek, kruid met peper en rol op. Bak de rolletjes kort aan in hete boter (de vis moet niet helemaal gaar zijn).

  4. 4

    Haal de vis uit de pan. Giet het tripelbier, de rijstazijn en de visbouillon in de pan. Laat tot 1/4 inkoken. Doe de vis in een ovenschaal en laat nog 10 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Snij de vis in plakjes van 3 cm. Serveer met de groenteflan en een lepeltje saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeeduivel met spek en tripelbier

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!