Appel - & Vlierbloesemgelei

Zo maak je ‘t
  1. Was de appels en snij ze in stukjes, met schil en klokhuis. Breng aan de kook in een pan met het water en laat een halfuurtje zachtjes sudderen. Zeef door een doek en laat 1 dag uitlekken. Niet uitpersen!

  2. Voeg de volgende dag per 600 ml sap 450 g suiker toe. Doe in een pan, samen met de in een lapje kaasdoek gebonden vlierbloesem. Breng aan de kook, en haal de bloesem eruit als de gelei voldoende is gearomatiseerd (na een minuut of vijf).

  3. Laat nog zo'n 20 minuten doorkoken, of tot een druppel gelei snel opstijft. Schuim de gelei af en voeg het citroensap toe. Giet in potjes.

Meer over confituur maken

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer confituur maken? Ondek er alles over in ons dossier.

Naar het grote confituurdossier

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Torentjes van appel, tomaat en maatjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Crumble van peer, appel en bosbessen

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Zoete appelhapjes