Appel - & Vlierbloesemgelei

Zo maak je ‘t
  1. Was de appels en snij ze in stukjes, met schil en klokhuis. Breng aan de kook in een pan met het water en laat een halfuurtje zachtjes sudderen. Zeef door een doek en laat 1 dag uitlekken. Niet uitpersen!

  2. Voeg de volgende dag per 600 ml sap 450 g suiker toe. Doe in een pan, samen met de in een lapje kaasdoek gebonden vlierbloesem. Breng aan de kook, en haal de bloesem eruit als de gelei voldoende is gearomatiseerd (na een minuut of vijf).

  3. Laat nog zo'n 20 minuten doorkoken, of tot een druppel gelei snel opstijft. Schuim de gelei af en voeg het citroensap toe. Giet in potjes.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gelei van earl grey

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Appelchutney met salie en sjalot

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Witloof met appel en runderreepjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Appel-kokosconfituur

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Hartig kruidenzout