Pompoenflans met rijstmelk en ahornsiroop
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pompoenflans met rijstmelk en ahornsiroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de pompoen in blokjes. Meng met de rijstmelk in een steelpannetje en laat 25 minuten koken, tot de pompoenblokjes zacht zijn.

  2. 2

    Rasp zeste van de sinaasappel en hak ongeveer 2 eetlepels fijn.

  3. 3

    Mix de pompoenblokjes met rijstmelk fijn, samen met de eieren, sinaasappelzeste en de ahornsiroop. Doe het mengsel in het steelpannetje, roer er de agaragar aan toe en laat 6 à 7 minuten koken, op zacht vuur, tot een dikke crème. Schep geregeld om.

  4. 4

    Doe de flan in de glaasjes, laat afkoelen en zet 2 à 3 uur in de koelkast. Serveer goed koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de pompoen in blokjes. Meng met de rijstmelk in een steelpannetje en laat 25 minuten koken, tot de pompoenblokjes zacht zijn.

  2. 2

    Rasp zeste van de sinaasappel en hak ongeveer 2 eetlepels fijn.

  3. 3

    Mix de pompoenblokjes met rijstmelk fijn, samen met de eieren, sinaasappelzeste en de ahornsiroop. Doe het mengsel in het steelpannetje, roer er de agaragar aan toe en laat 6 à 7 minuten koken, op zacht vuur, tot een dikke crème. Schep geregeld om.

  4. 4

    Doe de flan in de glaasjes, laat afkoelen en zet 2 à 3 uur in de koelkast. Serveer goed koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.