Dorade in zoutkorst met asperge-linzensalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Dorade in zoutkorst met asperge-linzensalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kruiden voor de vis en snij de citroen in plakjes. Vul er de vissen mee. Klop het eiwit los en meng met het zeezout. Schep ½ ervan in een ovenschaal, leg er de vis op en bedek met de rest van het zout.

  2. 2

    Zet de vis 30 minuten in de oven. Schakel nadien de oven uit, maar laat de vis nog 10 minuten nagaren.

  3. 3

    Spoel de linzen en kook ze 20 minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  4. 4

    Maak de groene asperges schoon en snij ze in stukken van 3 cm. Pel en snipper de rode ui, halveer de champignons. Blancheer de asperges 4 minuten. Bak ze daarna met de kastanjechampignons in olijfolie, kruid met peper en zout. Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof. Hak ze grof.

  5. 5

    Meng de linzen met de olijfolie, notenolie, wittewijnazijn, hazelnoten, rode ui en gehakte munt. Kruid met peper en zout. Voeg de asperges en champignons toe en roer voorzichtig om. Voeg eventueel nog wat extra olie en azijn toe.

  6. 6

    Sla de zoutkorst stuk en verwijder het zout. Maak voorzichtig het vel los en leg de visfilets samen met de aspergelinzensalade op borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kruiden voor de vis en snij de citroen in plakjes. Vul er de vissen mee. Klop het eiwit los en meng met het zeezout. Schep ½ ervan in een ovenschaal, leg er de vis op en bedek met de rest van het zout.

  2. 2

    Zet de vis 30 minuten in de oven. Schakel nadien de oven uit, maar laat de vis nog 10 minuten nagaren.

  3. 3

    Spoel de linzen en kook ze 20 minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  4. 4

    Maak de groene asperges schoon en snij ze in stukken van 3 cm. Pel en snipper de rode ui, halveer de champignons. Blancheer de asperges 4 minuten. Bak ze daarna met de kastanjechampignons in olijfolie, kruid met peper en zout. Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof. Hak ze grof.

  5. 5

    Meng de linzen met de olijfolie, notenolie, wittewijnazijn, hazelnoten, rode ui en gehakte munt. Kruid met peper en zout. Voeg de asperges en champignons toe en roer voorzichtig om. Voeg eventueel nog wat extra olie en azijn toe.

  6. 6

    Sla de zoutkorst stuk en verwijder het zout. Maak voorzichtig het vel los en leg de visfilets samen met de aspergelinzensalade op borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.