Snel kalkoenstoofpotje met tomaten en olijven
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Snel kalkoenstoofpotje met tomaten en olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Snij de kalkoen in blokjes. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Pel de ui en snij in ringen. Pel en snipper de knoflook. Spoel de peterselie en hak fijn.

  2. 2

    Kruid de kalkoen met peper en zout. Bak ze aan beide kanten goudbruin in een scheutje olijfolie. Haal uit de pan en laat rusten.

  3. 3

    Doe de ui in dezelfde pan en stoof die 5 à 6 minuten tot ze zacht is. Voeg er dan de kerstomaten, olijven en knoflook aan toe. Laat 2 minuten bakken.

  4. 4

    Voeg de kalkoen opnieuw toe aan de pan en schenk er de wijn bij. Laat 4 à 6 minuten sudderen tot de kalkoen volledig gaar is en de saus wat ingedikt is. Bestrooi met de peterselie en roer om. Serveer samen met de rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Snij de kalkoen in blokjes. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Pel de ui en snij in ringen. Pel en snipper de knoflook. Spoel de peterselie en hak fijn.

  2. 2

    Kruid de kalkoen met peper en zout. Bak ze aan beide kanten goudbruin in een scheutje olijfolie. Haal uit de pan en laat rusten.

  3. 3

    Doe de ui in dezelfde pan en stoof die 5 à 6 minuten tot ze zacht is. Voeg er dan de kerstomaten, olijven en knoflook aan toe. Laat 2 minuten bakken.

  4. 4

    Voeg de kalkoen opnieuw toe aan de pan en schenk er de wijn bij. Laat 4 à 6 minuten sudderen tot de kalkoen volledig gaar is en de saus wat ingedikt is. Bestrooi met de peterselie en roer om. Serveer samen met de rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.