Recept

Aardappelschotel met zalm en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze met behulp van een mandoline in dunne plakjes. Verdeel ze op de bodem van een ingevette ovenschaal. Schenk er de room en de melk over en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schuif 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de spinazie. Pel en snipper de knoflook. Roerbak de spinazie met de knoflook en laat goed uitlekken. Duw eventueel het overtollige vocht eruit door een zeef.

  3. 3

    Neem de aardappelen uit de oven. Kruid de zalm met peper en zout en verdeel over het aardappellaagje. Schep er de spinazie over en bestrooi met kaas. Verhoog de oventemperatuur naar 200°C.

  4. 4

    Verdeel enkele vlokjes boter over de kaas en schuif de schaal nog een kwartier in de oven tot de kaas gesmolten en mooi gekorst is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelschotel met zalm en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!