Recept

Kalfsgebraad met bospaddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Kruid het gebraad met peper en zout. Verhit wat boter in een ovenvaste braadpan. Schroei het vlees op hoog vuur rondom dicht. Schenk er de wijn bij. Laat in de oven ongeveer 35 minuten garen.

  3. 3

    Maak de bospaddenstoelen schoon en snij grote exemplaren in stukken. Pel en snipper de sjalotten.

  4. 4

    Bak de paddenstoelen op hoog vuur in boter. Zet het vuur lager, voeg de sjalotten toe en bak ze nog even mee. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Neem het vlees uit de oven en hou het warm onder aluminiumfolie. Zet de pan van het vlees op het vuur. Schenk er de room bij en schraap de aanbaksels los. Laat inkoken tot sausdikte. Voeg de gebakken paddenstoelen toe en schep om.

  6. 6

    Snij het vlees in mooie plakken. Serveer ze met de paddenstoelen. Werk af met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsgebraad met bospaddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!