chocolademousse met ananas-limoenpuree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

chocolademousse met ananas-limoenpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Hak de chocolade in kleine stukken of rasp 'm en smelt 'm au bain-marie. Roer regelmatig tot je een glad mengsel krijgt. Haal van het vuur en doe er 2 eetlepels room bij. Laat afkoelen.

  2. 2

    Klop de eiwitten tot sneeuw en voeg er 1 eetlepel bloemsuiker aan toe. Klop nog 1 à 2 minuten verder. Roer voorzichtig door de gesmolten chocolade. Verdeel over glaasjes en zet minstens 1 uur in de koelkast.

  3. 3

    Pers de limoen uit en zeef het sap. Mix de ananas fijn met het limoensap, de rest van de room en de bloemsuiker. Zet koel weg.

  4. 4

    Verdeel de ananas-limoenpuree voor het serveren over de glaasjes en werk af met een braambes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Hak de chocolade in kleine stukken of rasp 'm en smelt 'm au bain-marie. Roer regelmatig tot je een glad mengsel krijgt. Haal van het vuur en doe er 2 eetlepels room bij. Laat afkoelen.

  2. 2

    Klop de eiwitten tot sneeuw en voeg er 1 eetlepel bloemsuiker aan toe. Klop nog 1 à 2 minuten verder. Roer voorzichtig door de gesmolten chocolade. Verdeel over glaasjes en zet minstens 1 uur in de koelkast.

  3. 3

    Pers de limoen uit en zeef het sap. Mix de ananas fijn met het limoensap, de rest van de room en de bloemsuiker. Zet koel weg.

  4. 4

    Verdeel de ananas-limoenpuree voor het serveren over de glaasjes en werk af met een braambes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.