Scampi’s in duivelsaus
bereiding
-
1
Pel de scampi’s, maar laat het staartje zitten. Snij ze op de rugkant van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal.
-
2
Pel de ui en snij hem in ringen. Maak de paprika en de chilipepertjes schoon. Snij de paprika in blokjes en de pepertjes in ringen. Verwijder zorgvuldig alle zaadjes. Pel en snipper de knoflook.
-
3
Kruid de scampi’s met peper en zout. Bak ze op hoog vuur 1 minuut in olijfolie. Voeg er ui, paprika, chilipeper en knoflook aan toe. Roerbak 1 minuut. Giet er de cognac bij en flambeer.
-
4
Blus met de bouillon. Voeg er de wijn en de tomatenpuree aan toe en roer glad. Doe er de room bij en laat 3 minuten sudderen tegen de kook aan. Kruid met peper en zout. Werk af met bladpeterselie.