Recept

Wortelstoemp met spekjes en chipolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af. Schraap de wortelen en snij in blokjes. Pel de uien en snij in ringen.

  2. 2

    Stoof in een stoofpan de ui goudbruin in boter. Voeg er dan de wortelen aan toe. Roer om en laat meestoven. Doe er het blaadje laurier, wat peper, zout en nootmuskaat bij.

  3. 3

    Schenk er wat water bij tot de wortelen net onder staan. Kook tot de wortelen gaar zijn. Haal het laurierblaadje eruit.

  4. 4

    Meng de gekookte aardappelen door de wortelen en pureer ze met behulp van een passe-vite of stamper. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier en meng ze nadien door de wortelpuree.

  6. 6

    Bak de chipolataworsten goudbruin in boter. Serveer ze bij de wortelpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!